Plan-it Binckhorst (locatietheater)

PLAN-IT_Binckhorst_front_small

Een theatrale ontdekkingstocht over de Binckhorst: het stadsdeel in voortdurende verandering, waar vanouds zeer verschillende werelden naast elkaar bestaan. Het gebied onderging in 2017 een ongekende fysieke verandering, aangestuwd door de aanleg van de nieuwe uitvalsweg: de Rotterdamse Baan.

reisbureau

Er was sprake van een omslagpunt, waarop gesloopt is wat gesloopt moest worden en het opbouwen een aanvang nam. Op dit omslagpunt situeerden we tegen het levende decor van de bouwplaats een theatervoorstelling waarin we onderzochten wat de verandering doet met het gebied, met haar bewoners, met ons en met u. We voerden u langs verschillende plekken en construeerden er de planeet die Binckhorst heet.

Makers en spelers lieten zich een week lang onderdompelen in de Binckhorst, in de dagen voorafgaand aan de voorstelling om ter plekke de voorstelling tot stand te brengen. Als bron van inspiratie dienden de locatie en ‘Westkaai’ van Bernard-Marie Koltes.

IMG-20170827-WA0009

 

Studio Haen zocht de juiste muziek, componeerde het geluid van een ondergrondse tunnelboor en speelde tijdens de voorstellingen elektrisch en akoestisch gitaar.

En Studio Haen maakte ook deze video-trailer:

 

Regie: Stephanie Hermes en Bas Wijnen

Muziek en geluidontwerp: Studio Haen

Eten: overalkoken

Techniek: Onno Rietveld

Met dank aan: Bewoners en gebruikers van de locaties van onze voorstelling, Drukkerij van der Kamp, Cultuurschakel, Fonds 1818, alle vrijwilligers die deze voorstelling mede mogelijk maken.